ارشن، سهام یاب، رهاورد365، مفیدتریدر: ابزار تحلیل تکنیکال و شبکه اجتماعی تخصصی بورسی

در پست قبلی (منابع آموزشی بازارهای مالی) در مورد منابعی که می تونید با استفاده از اونها با تحلیل تکنیکال آشنا بشید نوشتم.

اما اگر تصمیم داشته باشید برای یک سهم در بازار بورس و همین طور بازارهایی مثل دلار، سکه طلا، زعفران و نفت تحلیل تکنیکال انجام بدیم از چه ابزار تحلیل تکنیکال بورسی و سایت هایی میتونیم استفاده کنیم؟

چه شبکه های اجتماعی تخصصی بورسی وجود داره؟ اگر بخوایم در مورد یک سهم تحلیل های خودمون را با بقیه به اشتراک بذاریم کدوم سایت ها باید بریم؟

برای پاسخ به سوالات بالا سعی کردم در مورد برخی از امکانات سایت و اپلیکیشن های مفید بورسی مثل ارشن، سهام یاب، رهاورد365 و مفیدتریدر بنویسم.

ارشن (ابزار تحلیل تکنیکال بورسی+شبکه اجتماعی):

ارشن مربوط به کارگزاری نهایت نگر است و می تونید از لینک زیر وارد ابزار تحلیل تکنیکال ارشن بشید.

ابزار تحلیل تکنیکال ارشن

از ویژگی های جذاب ابزار تحلیل تکنیکال ارشن، سرعت بالای اون در باز کردن نمودارها است. همچنین، وقتی وارد فضای ابزار تحلیل تکنیکال می شید، اطلاعات اضافه ای در صفحه مشاهده نخواهید کرد و در نتیجه می تونید روی نمودار به خوبی متمرکز بشید.

یه نکته قوت دیگه ارشن، نقطه هایی ست که روی چارت مشاهده میشه. به شکل زیر و مربع های قرمز رنگی که کشیدم دقت کنید.

ابزار تحلیل تکنیکال ارشن
ابزار تحلیل تکنیکال ارشن

اگر موس رو بر روی نقطه آبی نگه دارید، تحلیل تکنیکال یا بنیادی مربوط به اون سهم رو می بینید و اگر کلیک کنید وارد یک صفحه دیگه میشید که در اون، تحلیل یکی از تحلیل گران کارگزاری نهایت نگر رو میبینید.
مثلا آقای محمد رستمی که در پست معرفی کانال های تلگرامی بورسی، آدرس کانال تلگرامشو نوشتم، تحلیل هایی که انجام میدن علاوه بر کانال خودشون، در اینجا هم قابل مشاهده است.

اگر هم روی نقطه زردرنگ موس رو نگه دارید، گزارشات افزایش سرمایه و همچنین تقسیم سود مربوط به اون سهم رو می تونید ببینید.

نقطه ضعف ارشن به نظر من ذخیره نکردن اتوماتیک نمودارهاست. اگر شما تحلیل تکنیکالی رو روی نمودار مد نظرتون انجام بدید، باید حتما گزینه ذخیره رو بزنید و اگر دفعه بعد قصد داشته باشید تا تحلیل خودتون رو ببینید، دوباره باید برید و گزینه بارگذاری رو بزنید. برای کسی که شاید روزی 50 تا سهم رو نگاه می کنه و تحلیل می کنه، زدن هر دفعه گزینه ذخیره و بارگذاری خیلی رو اعصابه!

اگر هم تمام تحلیل های تکنیکال و بنیادی تحلیل گران سایت ارشن رو می خواید، بعد از ثبت نام و ورود به پنل خودتون، کافیه به قسمت سمت چپ، و بخش تازه ها مراجعه کنید تا همه تحلیل های تکنیکال و بنیادی کارشناسان ارشن رو به صورت یکجا ببینید.

کلا به نظر من طراحی المان ها و قسمت های مختلف در ارشن اصلا خوب نیست و پیدا کردن اون چیزهایی که می خواید به سختی انجام میشه. یا حداقل برای من اصلا جذاب نیست.

سایت ارشن یک شبکه اجتماعی تخصصی بورسی هم هست به طوری که اگر شما نماد مورد نظرتون رو سرچ کنید، می تونید نظرات سایر کاربران در مورد این نماد رو ببینید. اگر هم عضو این شبکه اجتماعی بشید، می تونید تحلیل های خودتون رو هم با بقیه به اشتراک بذارید.

نظرات کاربران در مورد نمادها در این سایت بسیار کم هست و بر خلاف ابزار تحلیل تکنیکال این سایت، کاربران استقبال زیادی از اون انجام ندادن.

اگر در باکس های بالایی سایت، روی گزینه ابزار و سپس نقشه بازار کلیک کنید می تونید به صورت گرافیکی وضعیت همه سهم های بازار و همین طور هر صنعت رو بر اساس ارزش معاملات، حجم معاملات، ارزش بازار، تحرکات حقوقی و عرضه-تقاضا مشاهده کنید. یه نمونه از این تصویر گرافیکی جذاب رو در زیر آوردم. دیدن این تصویر بهتون کمک می کنه که خیلی سریع بتونید تشخیص بدید امروز در بازار چه اتفاقاتی افتاده است.

نقشه بازار ارشن
نقشه بازار ارشن

سهام یاب (شبکه اجتماعی بورسی):

سهام یاب بزرگترین شبکه اجتماعی تخصصی بورسی هست که تونسته مخاطبین بورسی زیادی رو به خودش جذب کنه. شما اگر اسم هر کدوم از سهام اوراق بهادار تهران رو در گوگل سرچ کنید، حتما سایت سهام یاب رو جزو نتایج اول خواهید دید.

هر کسی به راحتی می تونه در مورد هر سهمی که دوست داره در صفحه مخصوص به خود هر سهم بنویسه. معمولا بیشتر صحبت ها حالت گفتگو داره و کمتر می بینید که افرادی با سطح دانش بسیار بالا و اطلاعات ارزشمند، چیزی بنویسن. اگر هم کسی اطلاعات با ارزشمندی رو به اشتراک بذاره، خیلی سریع در میان انبوهی از پیام ها گم میشه. در استفاده از این قسمت هم سعی کنید کاملا اگاهانه عمل کنید، هر کسی در اینجا می تونه هر شایعه و خبری رو که فکر می کنه بنویسه و بهتره به تحلیل های خودتون پایبند باشید و تحت تاثیر نوشته هایی که می بینید قرار نگیرید.

اخیرا سایت سهام یاب، با کارگزاری تدبیرگران فردا همکاری می کنه و شما می تونید بعد از ثبت نام در این کارگزاری، خرید و فروش سهم خودتون رو از طریق معاملات آنلاین در سایت سهام یاب انجام بدید.

همچنین، در قسمت صندوق های سایت سهام یاب، می تونید در دو تا از صندوق های سرمایه گذاری کنید. صندوق مشترک تدبیرگران فردا که یک صندوق سهامی هست و صندوق مشترک سپهر تدبیرگران که از نوع درآمد ثابت هست.

در قسمت تکنیکال سایت سهام یاب هم، می تونید هر سهمی که مدنظرتون هست رو از لحاظ تکنیکال بررسی کنید و تفاوتی با ابزار تکنیکال سایت ارشن نداره. هر چند که من چند بار استفاده کردم و بعضی از دیتاهاش به خصوص نمادهای غیربورسی مثل نفت و طلا ایراد داشت اما فکر می کنم به مرور این مشکلاتش هم برطرف میشه.

در قسمت مشاوره سایت سهام یاب هم می تونید با خرید اشتراک ویژه از شرکت های مشاور سرمایه گذاری، اقدام به سرمایه گذاری در سبدها و سهام هایی که این شرکت ها معرفی می کنند بکنید. هر چند که من خودم تا حالا استفاده نکردم و نظر خاصی هم در مورد استفاده یا عدم استفاده از این بخش ندارم.

یکی از جذاب ترین بخش سایت سهام یاب هم، بخش نقشه بازار هست که مثل سایت ارشن، نمای کلی از بازار رو بهتون ارایه میده.

رهاورد365 (ابزار تحلیل تکنیکال بورسی+شبکه اجتماعی):

رهاورد365، مربوط به شرکت پردازش اطلاعات مالی مبنا هست که خدمات مالی ارایه میده. یکی از مهمترین استفاده های رایگان سایت رهاورد حداقل برای من ابزارهای تحلیل تکنیکال این سایت هست. برای این منظور کافیه اسم نماد مورد نظر خودتون رو در قسمت سرچ وارد کنید.

ابزار تحلیل تکنیکال رهارود هم درست مثل سایت ارشن و سهام یاب هست. اما یه مزیت خیلی خوب نسبت به اونها داره. بعد از اینکه تحلیل هاتون رو انجام دادید، نمودار شما به صورت اتوماتیک ذخیره میشه. نیازی به ذخیره و بارگذاری به صورت دستی نیست.

بر روی نمودار هر نماد یکسری نقاط آبی رنگ هم وجود داره (مثل سایت ارشن) که افزایش سرمایه و توزیع سود نقدی و سودهای فصلی برای نمادهای بورسی رو نشون میده.

اما مهمترین ایراد رهاورد به نظر من کند بودن لود شدن چارت ها هست. به خصوص برای کسی که چارت های زیادی رو هر روز باز میکنه می تونه کلافه کننده باشه.

بر خلاف ابزار تحلیل تکنیکال سایت ارشن که برای تحلیل تکنیکال یک صفحه مجزا داره، در سایت رهاورد، وقتی شما نمادی رو سرچ می کنید، در بالا و زیر پنجره تحلیل تکنیکال، اطلاعات بسیار زیادی مربوط به اون نماد رو خواهید دید. مثل اطلاعات بنیادی اون سهم، اخبار و اطلاعیه ها و نظرات سایر کاربران.
به نظر من قرار گرفتن همه این موارد در کنار هم، بدون اینکه کاربر حق انتخاب دیدن یا ندیدن این اطلاعات اضافه رو داشته باشه، باعث شده که خیلی صفحه شلوغ بشه. اما اگر بتونید به این شلوغی ها عادت کنید، سایت رهاورد پر از اطلاعات مفید در مورد شرکت ها هست که باعث میشه نیاز کمتری به سایت هایی مثل کدال که اطلاعات شرکت ها رو منتشر میکنه، داشته باشید.

سایت ارشن، یک شبکه اجتماعی تخصصی هم محسوب میشه. کاربران می تونند برای هر نماد نظرات خودشون رو هم بنویسن. البته بر خلاف سایت سهام یاب، نظرات کاربران بسیار کم هست و خیلی به روز نیست. اما کیفیت نظرات بالاتر از سایت سهام یاب هست. معمولا کاربران در کنار نظرات خودشون، تحلیل های نموداری خودشون رو هم ارسال می کنند.

در سایت رهاورد، علاوه بر نمادهای بورسی، نمادهایی مثل دلار، یک گرم طلای 18عیار، مثقال طلا، انس جهانی طلا، نقره، روی، مس، سرب، قلع، نفت و همین طور آتی شاخص مثل جبانک، جسی و … رو می تونید ببینید که سایت ارشن این نمادها رو نداره و یه مزیت خیلی خوبی هست.

قسمت بولتن در سایت رهاورد هم واقعا جذابه. در انتهای بازار بورس، گزارش هایی مثل حجم های مشکوک، سیگنال خرید و فروش و گزارش روزانه بازار بورس رو ارایه میده.

سایت رهاورد، کانال تلگرام هم داره که می تونید گزارش های بولتن سایت رو در اونجا هم ببینید. در پست منابع بازارهای مالی، در قسمت کانال های تلگرامی بورسی می تونید آدرس کانالشون رو ببینید.

سایت رهاورد، نسخه پیشرفته هم داره. برای استفاده از این قسمت اما باید مبلغ اشتراکی رو پرداخت کنید.

مفیدتریدر(نرم افزار تحلیل تکنیکال برای بورس):

مفید تریدر نرم افزار تحلیل تکنیکال مربوط به کارگزاری مفید هست. بر خلاف ارشن و رهاورد و سهام یاب، که از پلتفورم تریدینگ ویو برای تحلیل تکنیکال نمادها استفاده می کنند، نرم افزار مفید تریدر از پلتفورم متاتریدر 4 و 5 برای نمایش نمودارها استفاده میکنه.

تحلیل کردن با ابزار تریدینگ ویو، بسیار آسان تر از متاتریدر هست اما بعضی از تحلیل گرها از متاتریدر هم استفاده می کنند.

افرادی که مشتری کارگزاری مفید هستند، از طریق متاتریدر هم می تونن خرید ها و فروش های خودشون رو انجام بدن.

بزرگترین مزیت خرید و فروش با مفیدترید، امکان قراردادن حد سود و حد ضرر و همین طور معاملات شرطی هست. این مزیت به شما کمک می کنه که بدون اینکه پشت سیستم و چارت باشید، خریدها و فروش هاتون رو به شکل اتوماتیک انجام بدید.

اما یه مشکل بزرگ برای استفاده از معاملات مفیدتریدر وجود داره. شما باید هر دفعه که حساب خودتون رو شارژ می کنید، به کارگزاری مفید زنگ بزنید تا مبلغ نمایش داده شده در مفیدتریدر رو براتون به روز کنه.

علاوه بر این، قطعی ها و خرابی های هسته معاملاتی، در مفیدتریدر در مقایسه با سایر پلتفرم های خرید و فروش سهام کارگزاری مفید، بیشتر هست.

مطلب مرتبط:
رویافروشان و کاسبان در بازارهای بورس
منابع آموزشی و کانال های تلگرامی بورس و فارکس
کدال360
تابلوخانی در بورس

6 نظر / نظر خود را در زیر وارد کنید

  1. سلام، ممنون از مطالب خوبی که مینویسی، در مورد ارشن باید بگم که اگر از مشتریان کارگزاری نهایت نگر باشی و با اکانت کارگزاری لاگین کنی، امکان ذخیره کردن نمودارها هستش.

  2. خیلی خوبه اینجا چیزای مهمی من یاد گرفتم من خیلی تازه کار هستم در مورد سهام و بورس
    ممنون بابت مطالبتون و وقتی که می زارید

  3. راستش تو بخش ابزار تکنیکال سهامیاب هم گزارشات افزایش سرمایه و میزان سود هم هست. یه گزینه هم برای مشاهده پستهای کاربرانی که من فالو میکنم گذاشته که من چند تا کاربری که میپسندم رو باهاش فیلتر میکنم در مواقعی که لازمه پستهای بهتری ببینم و یک گزینه داره که نمایش پستهایی که فقط تحلیل تکنیکال هستند رو فیلتر میکنه و جالبه اینکه وقتی روی تحلیلها هم میزنیم میبره تو خود ابزار تکنیکال نشون میده و هم میشه یاد گرفت و هم تغییر داد برای خودمون.
    از وقتی که معاملات آنلاین هم گذاشتن بجای مفید دیگه دارم از سهامیاب استفاده میکنم برای معاملات آنلاین که اینم باعث شده دیگه نخوام سوییچ کنم بین سایتهای مختلف

  4. با سلام ممنون از توضیحات مفصلی که دادید
    سایت ارشن یه مشکل اساسی داره و اون هم اینه که کندلها رو درست نشون نمیده
    مفید تریدر هم مشکل چارت لگاریتمی دارده

    1. سلام بله درست میفرمایید. ارش گاهی کندل ها رو درست نشون نمیده.
      برای لگاریتمی کردن مفید تریدر هم می تونید از اندیکاتوری که داخل خود مفید هست استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید